Η εσωτερική συνοχή το κλειδί για την Ευτυχία

Ίσως ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς της ευτυχίας, ευημερίας και επιτυχίας σε κάθε επίπεδο για τον άνθρωπο της εποχής μας, είναι η έλλειψη της εσωτερικής συνοχής και ακεραιότητας και η μη διαχείριση της.

Ο άνθρωπος έχει πολλές και αμφίρροπες, οξύμωρες και αλληλοσυγκρουόμενες σκέψεις, συναισθήματα και επιθυμίες.

Ακούμε συχνά «ξέρω ότι αυτό είναι το σωστό για μένα αλλά επέλεξα το άλλο…» , «εγώ ήθελα να … αλλά τελικά δεν ξέρω γιατί άλλαξα γνώμη …», «θέλω να πετύχω τον τάδε στόχο αλλά όλες οι πράξεις είναι εντελώς αντίθετες ..» , «θέλω να είμαι ευτυχισμένος αλλά σε κάθε περίπτωση επιλέγω για τον εαυτό μου το Δράμα από την Λύτρωση» κα

Οι παραπάνω εκφράσεις δεν εμπεριέχουν κάτι αρνητικό .. το αρνητικό βρίσκεται στην έλλειψη διαχείρισης των «αλλά» ή στο «δεν ξέρω γιατί … αλλά τελικά άλλαξα την επιλογή» , «στο ενώ ξέρω που θέλω να φτάσω πηγαίνω για κάποιον λόγο εντελώς αντίθετα»

Εσωτερικές καταστάσεις οι οποίες εγκλωβίζουν τους ανθρώπους στην αμφιβολία και την αμφιταλαντεύση, στη μη προοδευτική εξέλιξη – στην φαυλικότητα.

Η υπέρβαση βρίσκεται στην συνοχή και στην εξομάλυνση των αντίρροπων καταστάσεων μέσα μας, το οποίο έρχεται, αρχικά, με την εμπέδωση της σκέψης πως , καταρρίπτοντας τα καλούπια , έχω το δικαίωμα να φτάσω από το «είτε είτε» στο «και, και». Ότι έχω το δικαίωμα να λειτουργούν παραπάνω από ένα κέντρα μέσα μου σε κάθε περίπτωση. Δηλαδή Και το συναίσθημα Και η λογική .. κ η σκέψη και η διαίσθηση .. με άλλα λόγια, επιτρέπω στον εαυτό μου να μειώσει την εσωτερική σύγκρουση δίνοντας του αυτήν την «προσθετική» (σε αντίθεση με το διαχωριστικό είτε-είτε) εσωτερική στάση για να φτάσει τελικά να γνωρίσει το βαθύτερο Θέλω του.

Έπειτα, αυτό το Θέλω θα τον βοηθήσει να στοχεύσει και να συγκλίνει προς της συνοχή εσωτερικά (μείωση συγκρούσεων), προς τον έναν εαυτό (μεγαλύτερη ισχύ – συγκέντρωση της εσωτερικής δύναμης) διότι θα απορρίπτει τους πολλούς και αμφίρροπους που μέχρι τότε τον είχαν σε εσωτερική ταλάντευση – σύγχυση .

Αυτή η εσωτερική συνοχή και γαλήνη που θα επέλθει θα είναι τα στοιχεία εκείνα που τελικά θα τον οδηγήσουν στην Ευτυχία, την Ευημερία και στην Επιτυχία .